Thursday, September 30, 2010

perlu study


saya kena buat dua perkara malam ni. setelkan research question yang perlu submit esok dan study untuk test 2 CASEA. esok la test nye. bencinya test!

****
tadi dah present law.ntah la.ok kot. bole pule Sesi soal jawab ditunda mnggu depan. nie semua sebab kelas lain kat luar da menunggu utk masuk. ok, da lepas semua azab presentation. sekarang cuma tinggal satu assignment untuk di submit dan 3 test lg. tapi lepas tu final dah.

****
saya bosan. encik kurus sangat sibuk. td msg katenye nk beli arnab untuk dibela. sekarang menghilang tah ke mana. saya bosan, faham x?

****
td da dapat jemputan untuk pre graduan lunch yg akan diadakan di hotel emporiul, bandar hilir melaka. baju kurung atau kebaya labuh sahaja! ok,sekarang cerita tentang dinner ahad nie. semua kwn2 duk sibuk cari baju untuk dipakai. ade yg pakai dress labuh, dress pendek dan seluar, tapi saya? senyum je dengar mereka cerita. saya tak mampu lah nak pakai macam mereka. saya syg duet sy. mungkin saya pakai baju raya haritu je lahh. ok, sy perlu siapkan kerja2 saya.bye, terima kasih.

Wednesday, September 29, 2010

tunda pulak!





salam.hye. tadi sy x pegi jawab test DA pun. sebabnya test ditunda ke minggu depan atas desakan kanak-kanak gedik dlm kelas tadi. haru sungguh. jadi minggu depan bakal ada 2 test, dan 1 assignment submission.esok sy dan group kena present LAW. insyaallah harap semuanya berjalan lancar dan sempurna.

***
Secara kebetulan saya dapat kawan baru, name nye Iyman. ok, stop di sini. saya perlu siapkan slide LAW.

Tuesday, September 28, 2010

test

Assalamualaikum..
salam sejahtera buat semua :)



salam,hye. hari ni dah dapat kertas test Finance dgn CASEA. kan da agak,mengecewakan sungguh result test2 tersebut. Finance LULUS alhamdulillah, tapi test CASEA fail..diulangi fail. ish, ape nk jadi dgn kamu nie syuhada. dapat markah tertinggi bagi golongan yg fail. sikit lagi nak lulus. haru sungguh. tp cuma 9 org je pun yang lulus. xpelah. salah saya sebab study saat2 akhir. lgpun sebelum test haritu saya ade presentation DA. saya ne prepare dan study dalam masa yg sama.mana lah tak terkejar-kejar masa. ok, xpelah syuhada. belajar dari kesilapan. semoga saya sedar di lain hari.

*****


Tadi masuk kelas CASEA lmbt lg, masuk2 je miss suruh present. aduh! dah la tak prepare. kenapa lah miss pilih group kami present dulu? nasib baik semuanya berjalan dgn lancar. alhamdulillah.

****
esok saya ade test DA. sepatutnya test nie hari jumaat.tapi memandangkan test 2 CASEA dis jumaat juge, saya minta izin puan buat awal. sy nak fokus belajar. alhamdulillah puan izinkan. jadi esok saya,wani dan atiqah akan ambil test DA awal daripada budak budak lain.

Till next entry






cinta




Assalamualaikum..
salam sejahtera buat semua :)




salam,hye. cinta? bagi saya cinta adalah permulaan kepada jodoh. di sini juga saya ingin nyatakan yg saya sedang belajar untuk menyintai. Dicintai? itu mungkin. Biarkan itu sebagai rahsia.


Tillnext entry

bingung


Assalamualaikum..
salam sejahtera buat semua :)


Hari ini saya rase diri  mcm di awangan. bingung je. semua yg saya buat jd tak menentu. Masa klas Admin Law td sy blur, lecturer di depan mengajar, fikiran saya melayang2 entah ke mana. sy x boleh fokus walaupun duduk di seat hadapan. serupa saja lau sy xtak pergi ke kelas hari ini. ape sy dapat?kosong! sy x dapat apa2 hari ini. saya tak tahu apa2 yg lec ajar hari ini. ok, memang itu salah sy sbb tak tumpu.

****
malam ada Annual Grand Meeting. MT dipac yg baru akan diperkenalkan. tahniah lah buat sesiapa yg berkenaan ye.

****
skrg sy siapkan hand out AFTA. esok mungkin akan present. miss akan pilih mana2 group untuk present dulu. jadi, tiada soal angka giliran di sini ya. esok juga akan dapat kertas test 1 Finance dan CASEA. ok, sy mmng dah tau dah dapat agak keputusan sy. mengecewakan. salah sy sbb belajar di saat akhir.



Till next entry

Saturday, September 25, 2010

malas


Assalamualaikum..
salam sejahtera buat semua :)



hye, hari ini terasa sgt malas. malas nk basuh baju, malas nk siapkan keje, malas nk buat apa2. ok, syuhada, tolong tinggalkan rasa malas tu.

******
sekrg dlm rumah ni tinggal sy,ika dan nadia je. yg dak 3 orang lg da bersuka ria di kg halaman masing2.Terasa sunyi walaupun ade teman. bila nk buat keja, cepat je si setan malas ni sampai. Semalam nadia n ika tertinggal kunci. kebetulan xda orang dalam rumah, sy dan diala ke kelas, dak 2 org lg da lama balik. jadi, rela atau tak terpaksa lah mereka tunggu kami balik. dekat 2 jam la mereka melangok depan rumah. tu lah, lain kali jgn lupa bwk kunci!~ peringatan kepada diri sendiri.

****
mem x chek pun mind map finance, penat je buat.~ok, jgn mengeluh. padahal saya buat smpai chpter 4 je..ala, ok la tu drp sesetengah manusia yg fotostat hasil kerja org.. ok, stop di sini, sy nk jemur baju.


Till next entry

Friday, September 24, 2010

bangun lewat.



Salam,hye. hari ni sy terbangun lmbat..almaklumlah.cuti bulanan. haha.bangun2 saye tgk dak intan dgn diela 2 dah xde.mane dorang pergi tah. tak kejut pun saya nie.


oh. mybe dorg g election dipac kot? or p wat asgment?

); hurmmm...


ok. itu bukan urusan saya. jgn sibuk hal orang, nanti kena marah.



stop disini. mind map finance memanggil-manggil.

contact lense

Assalamualaikum..
salam sejahtera buat semua :)

Ini cuma pendapat, pandangan berdasarkan pengalaman. kalau salah, harap maaf.



hye, hari ni nk cerita pasal contact lense yg saye pakai. sy bukan pakar dlm bab2 contact lense. tp sebab dah pakai selama dekat 3 tahun ni, so tau la sikit2.

first contact lense yg sy guna ialah brand Baush &Lomb. CL ni clear, xde warne pun. Dalamnye 3 pasang untuk tempoh waktu 3 bulan.Brand ni memang sangat best. satu kotak nie cuma RM50. Sy pakai yg ni smpai sekarang (:


Brand yg keedua sy guna ialah Freshlook. harga RM60. saje nk tuka kaler kat mata, sy amik color yg brown. tp x berapa best sgt pakai brand nie. die sgt nipis dan senang terkoyak. lgpun mata cepat kering. kena selalu titis solution eyemore tu kat mata.leceh la. dalam ni cuma ade sepasang dan bole gune sampai sebulan sahaja. tepat2 sebulan CL yg sy pakai nie dah koyak.so, beli yg lain lah.




Brand yg ketiga sy guna ialah Blincon. sy guna yg sexy grey. brand yg nie pun best, sbb sepasang dia tahan sampai 3 bulan. CL nya sangat cntik. harga RM80. Tapi sekarang murah dahh..


brand yg ke-4 sy guna ialah biomedics 55. Contact Lense ini adalah contact lense yg paling bagus dan paling selesa yg saya pernah guna. sejuk je mata guna. jarang kering, sebab 55% kandungan dalam nye adalah air, dan membolehkn oksigen dalam mata dan buat mata jd segar. satu kotak ada 3 pasang dan sepasang tahan untuk sebulan. oleh kerana sekarang sy dah sedar yang warna mata asal itu yg terbaik, jd malas dah nk beli CL bewarna. yg ni natural. xde warna, tp sangat selesa. sesuai sgt untuk mereka yg baru nk cuba2 guna CL, cubalah brand biomedics ni. sangat berbaloi. harga RM60 sekotak. Tapi jarang kedai yg ade jual brand ni :(




tapi diingatkan kepada mereka2..jgn beli secara o9.  beli lah di pusat2 pakar mata atau di kedai yg menjual spek mata mcm England Optical Group, Focus Point, axis dan lain-lain. harga contact lense sama je kat mane2 kedai tuh, Tak percaya la beli beli contact lense online. Kita nak pakai kat mata kan, so kene beli and jaga elok2..


Till next entry

Thursday, September 23, 2010


Assalamualaikum..
salam sejahtera buat semua :)



Hye,sekarang tengah layan muvie.cite industan okey!bukan xde kerja. banyak. melambak. tapi malas. pemalas. ye mmng!


Td ingatkan kene present law. punyalah bersengkang mata malam semalam nk siapkan slide, n then mem kate present next week. okeh. xpe. da siap pon. tinggal touch up sket2 aje lah. mlm nie bole tido lewat kot. esok patutnye xde kelas. tp esok mlm ade klas ganti finance pulak. ish! kenapa perlu jumaat? sure ramai yg x pergi. pastu ne siapkan mind map sampai chpter 8. esok mem nk tgk. baru siapkan smpai chpter 3. itu pon sbnrnye buat mase prepare tuk test aritu.. ok, stop di sini. smbung tgk muvie.




Till next entry

Tuesday, September 21, 2010

presentation

Assalamualaikum..
salam sejahtera buat semua :)


Hari ini ada 2 presentation. ya tuhan.. sgt kelam kabut. itu masa finance. saye dgn intan dtg lambat setengah jam..uh, nasib baek miss Lin cool..lega. tapi x prepare sgt tuk present. jd masa present td cakap je lah ape yg ingat kat kepala. selamat lepas.fuh! first time selama 6 sem. ini kali pertama jadi cmni. sgt memalukan. presentation yg kedua, Thailand. yg nie sy da prepare awal2, jd da siap sebelum cuti raya hari itu. saya present sekejap je. cuma letak point dan gmbar byk2 bg mereka faham. itu saje lahh. segala details sy da letak dlm hand out. harap mereka baca lah.lgpun ada 5 presentation hari itu. sy yg ke-3. jd sy x bole tamak masa lah.

Monday, September 20, 2010

hari ini

Assalamualaikum..
salam sejahtera buat semua :)



salam.hye. skrg tengah bersiap nk p klas pagi. kelas finance dgn Law. mata sebenarnye masih lagi mengantuk. tp apakan daya, nk ponteng x boleh da. sebabnye, aritu da ponteng sekali. ..pas kelas ingat potostat handout assignment Thailand. n lg satu, ingat hari ini nak puasa lah.puasa 6 kononnya, tapi x jadi.,pospon ke esok. sebabnya tadi lupa bgn sahur pulak.


till next entry